Waarom tuinieren je alleen maar gelukkig kan maken
Is het u al opgevallen hoe alle mensen in één keer de bouwmarkten binnenstromen en zich op talloze tuingereedschappen storten?

Met de lente en de eerste warme zonnestralen op de huid, komt iedereen uit de wintergrotten kruipen en voelt een bijzonder grote genegenheid voor het groen. Zeer gemotiveerd en leergierig leren ze over tuinieren en maken ze plannen. Het is een aangename trend, omdat het planten en het enthousiasme voor het tuinieren veel voordelen met zich meebrengt.

Het ontwikkelen van de groene vingers

Het verbouwen van je eigen groenten kan in het begin nogal wat moeite en kosten met zich meebrengen, maar het is het jaar na jaar de moeite waard. Het lezen van het groeiproces en het klein beginnen, bijvoorbeeld met sterke gewassen, kan u behoeden voor teleurstelling. Zelfs tuinprofessionals hebben hun kennis en ervaring opgedaan. Als je het eenmaal onder de knie hebt, ben je klaar om grotere dingen aan te pakken.

In harmonie met de natuur

Niet iedereen vindt het tuinieren spannend, maar het is des te leuker om te zien hoe jong en oud er steeds enthousiaster over kan worden. U brengt uw vrije tijd door met zaaien, planten, verzorgen en oogsten, altijd in de frisse lucht. Bovendien genieten bijen van heerlijke bloemennectar. Zo krijgt u een stukje natuur in uw tuin, balkon of terras en doet u iets goeds voor de lucht, de insecten en tegelijkertijd voor u!

Zelfvoorziening met plezier

In tegenstelling tot gekochte groenten en fruit, volg je het hele proces en zie je de planten ontkiemen, groeien en bloeien - als dat je niet erg gelukkig maakt. En het beste is dat u wordt beloond voor het werk dat u doet en dat u kunt genieten van uw oogst met uw dierbaren. Verser kan het niet!

Geen tuin? Geen probleem.

Woont u midden in de stad of heeft u geen tuin? Het mooie van tuinieren is dat je er tegenwoordig niet eens je eigen tuin voor nodig hebt. Want op veel plaatsen zijn er volkstuinen te huur, een stuk stadstuin te huur of praktische verhoogde bedden voor het balkon. Verhoogde bedden nemen niet veel ruimte in beslag en toch is er genoeg voor het kweken van tomaten, aardbeien of kruiden - vooral kinderen kunnen zich uitstekend bewijzen in de tuin en tegelijkertijd veel leren van thuis!